Bouwinvest – Projectmanagement jaarverslagen (2010-2016)

Date:01 mei, 2016

Skills:Projectmanagement, planning, coordinatie, (eind)redactie

Client:Bouwinvest

Bouwinvest – Projectmanagement jaarverslagen (2010-2016)

Mijn eerste opdracht als zelfstandige was direct een prachtige uitdaging. Vastgoedbelegger Bouwinvest stelde in 2010 drie van haar vastgoedfondsen open voor institutionele beleggers en zocht iemand om het jaarverslagproces te (bege)leiden. In totaal moesten er vijf jaarverslagen worden opgeleverd, waarvan één in twee talen.

In samenwerking met het projectteam heb ik de hele logistiek opgetuigd: de planning, het plan van aanpak, de projectteams en -overleggen, de workflow, het aansturen van de vormgever, tekstschrijver, vertaler en het drukwerkproces. Inhoudelijk heb ik ook mijn steentje bijgedragen met advies, correctie en (eind)redactie van teksten en de evaluatie met verbeterpunten.

Gedurende vijf seizoenen (2010-2015) was ik als projectmanager betrokken bij de jaarverslagen van Bouwinvest. In 2015 hebben we de overstap gemaakt naar online verslaggeving. Het proces is inmiddels goed ingebed.

Sinds 2016 ben ik met name nog betrokken bij de redactie van de directieverslagen.

 

Nicolette Klein Bog, Manager Marketing & Corporate Communicatie: “Dankzij Aletta zijn de jaarverslagen van Bouwinvest keer op keer naar grote tevredenheid tot stand gekomen. Complexe processen waar veel mensen bij betrokken zijn weet Aletta op een vriendelijke doch doortastende manier tot goed resultaat te brengen. Aletta weet op een luchtige manier mensen in beweging te krijgen. Ik zou Aletta voor deze rol of een andere communicatie gerelateerde rol van harte aanbevelen.”