Centramed – Teksten jaaroverzicht & eindredactie jaarverslag (2016)

Date:01 jul, 2016

Skills:Interviews, tekstschrijven, (eind)redactie

Client:Centramed

Centramed – Teksten jaaroverzicht & eindredactie jaarverslag (2016)

Na voeding en vastgoed mocht ik mij in het voorjaar van 2016 verdiepen in de verzekeringswereld. Op zichzelf al een complexe branche, maar de niche waarin opdrachtgever Centramed opereert is zo mogelijk nog interessanter.

Als onderlinge waarborgmaatschappij voor ziekenhuizen en zorginstellingen staan zij garant voor de grotere zorgschades – dossiers met een grote financiĆ«le impact waarbij het patiĆ«ntenbelang voorop staat. Complexe materie.

Centramed blikt jaarlijks terug middels een financieel jaarverslag en een separaat gedrukt jaaroverzicht voor de leden. Voor het jaaroverzicht hield ik interviews met de directie, medewerkers, leden en andere sleutelfiguren in de branche en werkte deze uit tot een volledig document. Het jaarverslag, dat dit jaar voor het eerst online werd gepubliceerd, heb ik gecorrigeerd en voorzien van redactionele adviezen.

 

Directeur Barbara Stam: “Aletta heeft Centramed in de afgelopen maanden op voortreffelijke wijze begeleid bij het maken van ons jaarverslag en jaaroverzicht. Ze heeft laten zien een nieuwsgierige geest te hebben en goed te willen snappen waarover ze schrijft. Ze heeft toegankelijke schrijfstijl waardoor complexe materie begrijpelijk wordt en boeiend blijft. Daarnaast heeft zij veel oog voor het proces en de tijdsdruk rondom dat proces, daarin stelt zij zich bijzonder flexibel op. Zonder schroom zou ik haar aanbevelen!”