Over InSync

All-round specialist, intuïtieve strateeg, praktische manager, denkende doener, leergierige adviseur, werkende moeder: zo blijf ik ‘in sync’.

Profiel_fotoIk ben Aletta van Stee, de zelfstandig ondernemer achter inSync Communicatie. Na de afronding van mijn studie Engelse taal- en letterkunde ging ik in 1996 aan de slag op de financiële afdeling van een beursgenoteerde multinational.

De onderliggende berekeningen liet ik graag aan de financieel specialisten over, maar de communicatie over de cijfers boeide mij direct. Al snel was ik betrokken bij het vervaardigen van het jaarverslag en in de jaren erna breidden mijn werkzaamheden op het gebied van corporate communicatie zich verder uit tot (interim) VP Corporate Communication.

In die jaren ben ik gepokt en gemazeld in het pragmatisch leiden van een kleine communicatie-afdeling en het managen van in- en externe communicatie over strategische heroriëntatieprocessen en grootschalige reorganisaties.

Bewust zzp-er

In 2010 besloot ik zzp-er te worden. Ik wilde mijn eigen koers varen en zocht een nieuwe balans tussen zakelijk en privé. Sindsdien zet ik mijn kennis, ervaring én intuïtie in door advies en ondersteuning te bieden bij complexe communicatieprojecten en -vraagstukken.

Een bijzondere passie: jaarverslagen

Binnen het ‘brede’ communicatievak schuilt één grote passie: het maken van jaarverslagen. Bij dit proces komen alle aspecten aan bod waar ik zo veel plezier aan beleef: adviseren, meedenken, plannen, regelen, overleggen, aanjagen, creëren, checken en simpelweg doen. Dynamiek, daar houd ik van. En wat het maken van jaarverslagen zo speciaal maakt is dat ik direct betrokken ben bij het kloppend hart van de onderneming: de mensen, de visie, het verhaal – en het bijbehorende financiële plaatje. Ik vind het bijzonder inspirerend om samen met een groep gedreven professionals een product te maken dat de kern van die onderneming weerspiegelt.

Rust brengen in hectische tijden

Men zegt dat rust brengen mijn grootste kracht is. Gesterkt door ervaring en kennis van zaken laat ik me niet van de wijs brengen. Ik ken de taal van de bestuurders, de accountants, de juristen, de PR en IR managers. Ik omarm deadlines en schrik niet van onverwachte wendingen. Ik heb geen voorkeur voor grote of kleine ondernemingen, grote of kleine ambities, grote of kleine budgetten: iedereen kan bij mij terecht met een vraag of een verzoek, voor een goed gesprek of een concrete opdracht.

InSync Jaarverslagen & InSync Communicatie

Het zakelijke, vaak hectische en seizoensgebonden werk aan jaarverslagen wissel ik graag af met meer intuïtieve en creatieve opdrachten, zoals visie- en profileringstrajecten, schrijf- en redactiewerk en workshops. Ook die behoefte aan afwisseling tussen linker- en rechterhersenhelft is typisch InSync.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden verwijs ik naar mijn andere website: www.insync-communicatie.nl

 

InSync

InSync staat voor balans, een kernbegrip in mijn leven. Al van jongs af aan is het een belangrijke leidraad in de keuzes die ik zowel in mijn persoonlijke als mijn zakelijke leven maak.

InSync gaat ook over de essentie van betekenisvolle communicatie: de afstemming tussen identiteit (de bijzondere meerwaarde van de onderneming) en strategie (de vertaling van deze meerwaarde in meer waarde), tussen woorden (wat je zegt te willen betekenen) en daden (hoe je deze betekenis invulling geeft).

Het beoogde resultaat is een win-win-situatie, een duurzame relatie gebaseerd op wederzijdse betekenis, begrip en meerwaarde tussen de onderneming en haar belanghebbenden.

Een compleet profiel en referenties kan je vinden op mijn persoonlijke LinkedIn pagina.