Projectmanagement

Denken, sturen, doen

Communicatieafdelingen hebben regelmatig te maken met piekbelasting. Zo heb je rondom de publicatie van de jaarcijfers en het jaarverslag vaak behoefte aan extra slagkracht. Afhankelijk van jouw wensen en de manier waarop jouw organisatie is ingericht kan ik allerhande werkzaamheden uit handen nemen. Ik begrijp de urgentie en ga zelfstandig en resultaatgericht te werk.

 

De voordelen van een extern projectleider

Als extern projectleider van jullie jaarverslag ben ik het centrale aanspreekpunt. Ik stel de planning op en zorg ervoor dat deze wordt nageleefd. Ik schrijf het plan van aanpak, werk het redactieplan uit en bespreek dit met alle betrokkenen. Ik zet concrete actiepunten uit en zorg ervoor dat deze worden opgevolgd. Ik houd iedereen op de hoogte van de voortgang van het proces en onderhoud contacten met externe bureaus. Ik beoordeel de conceptteksten op context en coherentie en geef gevraagd en ongevraagd advies. Ik regel leesrondes en verwerk de feedback. Ik redigeer de teksten, check de drukproeven en/of het digitale concept en zet de laatste puntjes op de i.

Ik ken het klappen van de zweep, omarm deadlines en schrik niet van onverwachte wendingen, ad-hoc verzoeken of last-minute wijzigingen. Zo bied ik rust in hectische tijden en kunnen jullie je richten op de essentie: de boodschap.