Kwart van de zorginstellingen haalde deadline deponeren jaarverslag niet

  • -

Kwart van de zorginstellingen haalde deadline deponeren jaarverslag niet

Een kwart van de zorginstellingen heeft het jaarverslag van 2015 nog niet of onvolledig ingediend. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) opgevraagd door het Financieele Dagblad. Officieel moeten zorginstellingen hun jaarverslag voor 1 juni 2016 inleveren. Dat meldt Accountancy van Morgen.

Nederland heeft 2.691 zorginstellingen die een jaarverslag moeten inleveren, per 28 juli hadden 664 dat nog niet gedaan. Ggz-instellingen hebben tot uiterlijk 1 december gekregen om hun jaarverslag in te leveren. Zij zijn hier de uitzondering omdat er administratieve chaos ontstond toen de instellingen en zorgverzekeraars het niet met elkaar eens werden over de declaratieregels.

Maar de 664 instellingen die hun jaarverslag nog niet hebben gedeponeerd bestaan niet alleen uit ggz-instellingen. Andere zorginstellingen hebben het verslag niet tijdig kunnen indienen door de decentralisatie. Daaraan hangt ook een toename van verantwoordingen vast. Een eerdere analyse van Intrakoop die begin juli gepubliceerd werd, concludeerde dat 20 procent van de verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en verzorgingshuizen ook hun jaarverslag nog niet klaar hadden.

Bron: https://www.nationalezorggids.nl/ziekenhuizen/nieuws/33001-kwart-van-de-zorginstellingen-haalde-deadline-deponeren-jaarverslag-niet.html